tuning_chiptuning

datatuning

På stedet service

Hva er data-trimming

Sammenlign tuning metoder

FAQ_Spørsmål ???

Finn din bil

Om oss

Kontakt oss

Hva mener våre kunder

Vi har gjort trimming / tuning til en enkel sak å gjennomføre.
Vi behersker de forskjellige metoder og teknikker som vi tilpasser individuelt til din bil:

Datatuning (data tuning / datatrimming / data trimming ):
Noen kaller det også optimalisering. Med denne metoden kan vi forandre på motorens karakteristikk uten å skifte fysiske deler. Dette er mulig i de tilfeller hvor informasjonen om motoren er tilgjengelig enten via service-kontakt eller direkte på motorstyringen (motorcomputeren). Vi leser altså først ut dataene som ligger originalt i bilen før vi modifiserer disse og legger inn nye parametere som gjør motoren mer effektiv både ytelsesmessig og drivstoffmessig.
Finn din bil


Chipping:

Er det samme som chip tuning / chip trimming ( chiptuning / chiptrimming ). Betyr egentlig å skifte chip (databrikke) i bilens motorstyring (motorcomputer). Mest vanlig i de tilfeller hvor det er benyttet ikke-reprogrammerbare databrikker (såkalt ROM) eller hvor motor-informasjonen ikke er tilgjengelig gjennom servicekontakt eller annet kontaktpunkt. Ultimo AS utfører chipping med nyeste teknologi på lik måte som en datatuning med individuell avlesning og programmering / tilpassing av hver enkelt bil.
Finn din bil


Powerboks
( power boks / powerbox / power box )
Benyttes i de tilfeller hvor vi ikke på annen måte får tilgang til datautveksling med motorstyringen (motorcomputeren). Dette er en ekstern enhet som kobles til motoren. Denne påvirker motorens styringsdata slik at man får øket effekten. Det finnes dessverre en lang rekke produkter som gir både dårlig effekt og andre bieffekter som soting og fare for motorstopp eller "nødmodus". Ultimo AS benytter kun kvalitetsprodukter og velger den beste enheten som fungerer optimalt på den enkelte bil.
Finn din bil

Er du i tvil om hvilken metode som er best for deg og din bil ... ta kontakt så vurderer vi sammen !
tuning_chiptuning


Forbehold om feil eller endringer